woensdag 21 juni 2023

21 juni: Golden - Banff

Via de 95 zuid naar Radium Hot Springs. Hier even naar het visitor center van Kootenay National Park geweest voor informatie. Hier vlakbij stond ook de kruisweg van Jezus afgebeeld. Even een rondje gelopen dus. Er waren ook veel restaurants en hotels met Oostenrijkse namen. 

Daarna via de 93 noord het park in en gestopt bij diverse uitkijkpunten. Onderweg een bord dat er de eerste 105 km geen bereik was voor mobiele telefoons. Een mooie stop was bij Olive Lake. Ook het uitzicht op de vallei mocht er zijn. Onderweg veel verbrande bomen. 

Ons brood opgegeten bij Simpson River Trail, waar je over een kleine brug kon wandelen. Iets verderop bij de Vermillion River nog een banaantje genuttigd. Weer wat verder gestopt bij de Numa Falls. De rivier heeft hier wat meters verval en moet zich door een smalle rotsmassa persen. 

We wilden de trail lopen bij Marble Canyon, maar hier stond een waarschuwingsbord dat er een poema was gesignaleerd in deze buurt. Toen hier maar van afgezien. 

Bij de parking van de Continental Divide liep een groep professionele brandweermannen (van PatRick), die in Alberta bosbranden hadden bestreden. Ze kwamen uit de USA, op de grens van Washington en Oregon. Dickie riep ze bij elkaar om te poseren en dat lukte. Ze vonden het nog leuk ook. 

De Continental Divide is de splitsing van de waterloop van alle rivieren. De rivieren oost ervan monden uit in de Atlantische Oceaan en die ten westen in de Grote Oceaan. 

Hierna reden we Alberta binnen en ook het Banff National Park. Nog even gestopt vlak voor Banff bij een uitzichtpunt op enkele bergen. 

Bij het Banff sign was het erg druk. Meteen doorgereden naar ons motel, de Best Western Siding 29, waar we de komende 2 nachten zullen slapen. Vanavond lopend het dorp in geweest en gegeten bij de Keg. Ook in Banff kun je puzzels kopen van Jan van Haasteren. Later nog een ijsje op bij Cows. 

Vandaag 255 km gereden en ruim 11.000 stappen gelopen. Temperaturen tussen de 8 en 12 graden. Later op de dag kwam de zon lekker door. 























































5 opmerkingen:

  1. Weer een mooi verslag van alles wat jullie ervaren en tegenkomen. Prachtig 👍 en wat een leuke foto’s
    Jan en Gonda vanuit een zonnig Vlissingen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijne dagen aan de Zeeuwse kust. Groeten M&D

      Verwijderen
  2. Prachtig Prachtig Prachtig mooie foto’s van natuur en brandweermannen. Erg leuk Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Monique Van Vendeloo23-06-2023, 12:23

    Wat leuk Dickie dat je deze groep kon laten poseren.

    BeantwoordenVerwijderen