woensdag 7 juni 2023

7 juni: Yellowstone Park dag 3

Vandaag voor half 6 opgestaan. Douchen, aankleden, ijs halen, auto laden. Dickie had gisteravond al de lunch klaargemaakt en koffie klaargezet. Om 6 uur ontbijt in het motel. Vertrokken om kwart voor 7 bij een graadje of 4. In het park veel damp en stoom van de rivieren en poelen.

We wilden de grote drukte vandaag voor zijn bij de watervallen. Dat lukte, want bij Artist Point was het tegen 8 uur nog heerlijk rustig. Prachtig uitzicht op de Lower Falls (94 meter hoog) en de Grand Canyon of the Yellowstone. Daarna naar de Upper Falls (33 meter hoog) waar de regenboog in te zien was. Verderop gelopen naar de “brink” van de Upper Falls, dat wil zeggen het punt waar hij naar beneden stort. Weer iets verder een steile afdaling van 600 meter gelopen (en ook weer terug omhoog) naar de brink van de Lower Falls. In die 600 meter overbrug je een hoogteverschil van 180 meter! Later nog gestopt bij Lookout Point, Grand View en Inspiration Point. We kwamen nog een ander soort Sparta(n) supporter tegen die wel op de foto wilde.

Daarna door naar Canyon Village en hier ons bekende bakje yoghurt op. We hoorden dat de weg naar Tower Falls geblokkeerd was, omdat een truck een bizon had doorgereden. Het ruimen zou 2 uur gaan duren. 

Dan maar besloten om naar Mammoth Hot Springs te rijden. Hier een stuk over de Minerva Terraces gelopen. Die zien er helaas minder mooi uit dan pakweg 30 jaar geleden. Sommige delen zijn nog wel mooi, omdat er water overheen stroomt. Dan uit nostalgie naar de noordkant gereden (hier liepen net wat edelherten) en even in Gardiner rondgekeken. Op de terugweg de noordelijke ingang gefotografeerd. Weer terug in Mammoth nog een ander deel van de Terraces beklommen. Verderop terug wilden we de autotour langs het noordelijke terras rijden, maar die was nog niet open. Dus dan maar een stuk gelopen voor wat foto’s. Hierna besloten dat het mooi was en in één ruk naar ons motel terug gereden. 

Onderweg zagen we dezelfde 3 beren van eergisteren, een zwarte beer met 2 jonkies. Vandaag 240 km gereden en ruim 15.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 22 graden. 

Vandaag kregen we 3 foto’s gemaild van die zwarte beer met 2 jonkies, gemaakt door een man, die eergisteren met een flinke telelens bij de beren stond te fotograferen, Jim Flood uit Utah. Deze plaats ik vandaag als eerste met dank aan Jim, die erg vriendelijk was. 









































6 opmerkingen:

  1. PRACHTIG. Gr. Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hardstikke mooi , geweldig die beren. Maar de watervallen en poelen , alles , wat een natuur. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig wat een mooie natuur en een fantastische waterval 👍
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi die beren geweldig .Die watervallen wat een geweld supermooi zeg!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Schitterend! Groeten van Mark en Cora in Oostenrijk

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Monique Van Vendeloo09-06-2023, 18:55

    Wat mooi!!!!
    En Mari wat een bruin bolletje heb je !

    BeantwoordenVerwijderen