woensdag 31 mei 2023

31 mei: Klamath Falls - Bend

Vanmorgen eerst naar het Moore Park en van daaruit de Link River Nature Trail gelopen. Deze loopt langs de Klamath River. Er huizen hier veel soorten vogels en dat is te merken aan het gekwetter. We zagen aalscholvers, pelikanen, eenden, ganzen, witte reigers en veel kleinere vogels die in de bomen en struiken langs de rivier hun plaatsje hebben. Verderop nog gestopt bij de Klamath Falls, die niet zo spectaculair zijn, als eerdere watervallen die we zagen. Toch wel een mooie wandeling. Toen we bijna weer terug bij de auto waren, kwam er nog een grote arend langs vliegen. We zien vrijwel dagelijks kalkoengieren, maar zo’n arend is toch wat anders en veel groter. 

Dan via de 97 noord op weg. Bij een picknickplaats gestopt voor de koffie, lekker tussen de bomen. Er lagen wel ontzettend veel eikels, maar we kregen er geen op ons hoofd. 

Weer verderop gestopt op een rest area en daar onze yoghurt op. Hier nam Mari het stuur over, maar na nog geen 2 kilometer was er ineens file. Vijf kilometer en een uur en een kwartier verder was deze file pas opgelost. Bleek dat er wegwerkzaamheden waren, die het oponthoud veroorzaakten. Toen we in de file stonden, kwam er een grijze Jeep op de vluchtstrook voorbij razen. Een heel stuk verder, misschien wel 50 km, stond deze langs de weg, aangehouden door een politieauto. Waarschijnlijk door een andere bestuurder doorgebeld. Dat was wel effe lachen! Dan verder op de 97 noord naar Bend. 

Vanmiddag onze kleren weer gewassen. We slapen vannacht in de Days Inn. Vandaag 242 km gereden en temperaturen tot 20 graden. 

















3 opmerkingen:

  1. Ja dat doet altijd goed , als zo’n vluchtstrook bandiet toch gepakt wordt. Mooi zeker al die vogels en je kent toch wel het gezegde: je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn ๐Ÿ˜œHans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer mooie natuur ๐Ÿ‘Œ
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nelleke den Daggelder03-06-2023, 20:14

    Je hoeft niet aan een boom te hangen…

    BeantwoordenVerwijderen