woensdag 31 mei 2023

31 mei: Klamath Falls - Bend

Vanmorgen eerst naar het Moore Park en van daaruit de Link River Nature Trail gelopen. Deze loopt langs de Klamath River. Er huizen hier veel soorten vogels en dat is te merken aan het gekwetter. We zagen aalscholvers, pelikanen, eenden, ganzen, witte reigers en veel kleinere vogels die in de bomen en struiken langs de rivier hun plaatsje hebben. Verderop nog gestopt bij de Klamath Falls, die niet zo spectaculair zijn, als eerdere watervallen die we zagen. Toch wel een mooie wandeling. Toen we bijna weer terug bij de auto waren, kwam er nog een grote arend langs vliegen. We zien vrijwel dagelijks kalkoengieren, maar zo’n arend is toch wat anders en veel groter. 

Dan via de 97 noord op weg. Bij een picknickplaats gestopt voor de koffie, lekker tussen de bomen. Er lagen wel ontzettend veel eikels, maar we kregen er geen op ons hoofd. 

Weer verderop gestopt op een rest area en daar onze yoghurt op. Hier nam Mari het stuur over, maar na nog geen 2 kilometer was er ineens file. Vijf kilometer en een uur en een kwartier verder was deze file pas opgelost. Bleek dat er wegwerkzaamheden waren, die het oponthoud veroorzaakten. Toen we in de file stonden, kwam er een grijze Jeep op de vluchtstrook voorbij razen. Een heel stuk verder, misschien wel 50 km, stond deze langs de weg, aangehouden door een politieauto. Waarschijnlijk door een andere bestuurder doorgebeld. Dat was wel effe lachen! Dan verder op de 97 noord naar Bend. 

Vanmiddag onze kleren weer gewassen. We slapen vannacht in de Days Inn. Vandaag 242 km gereden en temperaturen tot 20 graden. 

















dinsdag 30 mei 2023

30 mei: Yreka - Klamath Falls

Via Interstate 5 noord tot Medford. Tussendoor gestopt bij het Welcome Center van Oregon en verderop getankt bij de Shell in Phoenix, Oregon, dus geen self service, maar full service. Zelf tanken is in Oregon bij de wet verboden, behalve bij onbemande stations, b.v. in de nachtelijke uren. 

Dan via de 62 oost verder naar Crater Lake National Park. Bij het bord van Crater Lake snel weer de auto in gerend vanwege het enorme aantal muggen. In verband met heel veel sneeuw slechts 2 uitzichtpunten te bereiken. Eerst bij het visitor center en dan nog snel even naar Observation Point aan de west rim, waar het uitzicht het mooist is. Hier nog wat gewandeld, want de weg was afgesloten. Ook een jong Hollands stel tegen gekomen, dat met een Escape bus (verlengde) op pad was. Leuk even gekletst en ervaringen uitgewisseld. 

Daarna via de 62 oost en de 97 zuid door naar Klamath Falls. We slapen vannacht bij de Days Inn. Vandaag 340 km gereden. Temperaturen bij Crater Lake ongeveer 13 graden, later op de dag tot 25 graden. 


























maandag 29 mei 2023

29 mei: Burney - Yreka

In memoriam:
Vanmorgen onze tijd vroeg ontvingen we het droevige nieuws dat onze vriend Leo uit Gorinchem was overleden (Nederlandse tijd 29 mei in de middag). We wisten natuurlijk sinds bijna 2 maanden dat hij ernstig ziek was en genezing er niet meer in zat. Vanuit Amerika hebben we nog een aantal keren contact gehad, middels mailen, appen, bellen en facetimen. In 2010 zijn Leo en Corrie nog een maand met ons door de USA  getrokken en hebben we samen genoten van een prachtige reis. Tijdens deze reis vierden ze hun 45 jarig huwelijk. De foto hieronder is van deze reis, in de Little White Chapel, een trouwlocatie in Las Vegas. Leo was een enthousiast mens. Hij geloofde vooral in het goede van de mens. Op zondag 21 mei waren hij en Corrie nog 58 jaar gelukkig getrouwd. Leo genoot van het leven en als wij een keer verkouden of grieperig waren, zei hij altijd: neem een neut, dat helpt! Onze vriendschap duurde meer dan 40 jaar. Leo zou 14 juni 82 jaar geworden zijn. We wensen Corrie veel sterkte toe in deze dagen van afscheid nemen.
Mari en Dickie


Vanmorgen dus terug via de 89 noord naar het McArthur Burney Falls State Park. De entree was $ 9. Direct de auto kwijt en op weg naar de waterval. De trail was verdeeld in drieën, nl. uitzichtpunt, onderaan en er omheen. Goed te doen voor ervaren wandelaars als wij. 😀 De waterval was slechts 39 meter hoog, maar prachtig om te zien. De watertemperatuur varieerde van 3 tot 7 graden. 

Daarna door naar Mount Shasta en aldaar het visitor center bezocht. Naar de voet van de berg gereden, de parking bij Bunny Flat op ongeveer 2.100 meter hoogte. Verder kon je momenteel ook niet. De berg zelf is 4.316 meter hoog. Ook hier dus weer heel veel sneeuw. Het was hier maar 8 graden. 

Dan naar een bevroren meer, Castle Lake geheten. Bijna nog helemaal bedekt met ijs en sneeuw. In het stukje dat open lag, weerspiegelde de bergen heel mooi. Er waren enkele waaghalzen (dames), die beweerden het water in te zijn geweest. Dat zou een goede therapie zijn, alleen vertelden ze niet waar tegen. 

Nog even over de farmers market in Mount Shasta gelopen en dan via Interstate 5 noord op weg naar Yreka. Gestopt op de Weed Rest Area. We slapen vannacht in de Super 8. Vandaag 247 km gereden en 10.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 28 graden.