vrijdag 19 mei 2023

19 mei: Tulare - Fresno

Nadat Dickie de koffie voor onderweg had gezet, gingen we via de 216 oost en de 245 noord naar Kings Canyon National Park. We wisten dat in Sequoia National Park en ook in Kings Canyon bijna alle wegen afgezet zijn in verband met schade aan de wegen en ook nog veel sneeuw op hoogte. Toen we op de 245 een bord tegenkwamen, dat de weg geblokkeerd was, gingen we er vanuit dat dit bedoeld was voor het park. Van de 245 was nl. niks bekend, dus wij gewoon door. Het was vooral veel bergop rijden. Toen we ongeveer 3 km van de ingang van het park waren, bleek ook de 245 vanaf dat punt volledig geblokkeerd. Intussen stonden we daar met een auto of 5 en een paar motoren, die het ook niet begrepen hadden. Was best nog gezellig ook. 

Dan maar terug gereden tot de eerstvolgende zijweg, die de omleiding aangaf. Hier stond een Frans(talig) gezin met een camper te twijfelen wat te doen. Dus maar even gestopt en gezegd dat hij ons moest volgen en dat verder doorrijden geen zin had. Wij via een omweg van, naar schatting, meer dan 50 km toch in Kings Canyon aangekomen, o.a. via het plaatsje Miramonte, dat berg van Mira betekent.

Hier bleek dat alleen het uiterste zuiden van Sequoia bereikbaar was en in Kings Canyon alleen de General Grant Grove. Bij het visitor center doorgereden naar de parking bij de General Grant Tree. Het was hier best druk, maar er reed net een auto weg, zodat we meteen konden parkeren. Bij de boom, die 86 meter hoog en aan de voet 12 meter doorsnee is, was het gezellig druk. Mari heeft voor een stuk of 5 stellen/gezinnen foto’s gemaakt. Er staan veel enorme bomen, allemaal flink hoger dan de Bommelse toren. Het temperatuurtje was ook heerlijk, nl. 18 - 20 graden en wat zon. Er lag op plekken nog flink wat sneeuw, zodat de wegen onberijdbaar waren en dus afgesloten. 

Daarna naar Fresno, waar we de komende 2 nachten slapen in de Quality Inn. Temperaturen in Fresno tot 35 graden. Vandaag 292 km gereden, dus veel meer dan de bedoeling was. 

































4 opmerkingen:

  1. Geweldig die sequoia’s blijven imposant. En Mari de weg gewezen aan Franse camper in het frans??
    Die toeter mag je ook wel meebrengen voor Hans , hoort hij mischien beter.! En sneeuw en lekkere temperatuur en leuke mensen dus gezelligheid volop.
    Groetjes Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat geweldig dat ze een berg hebben vernoemd naar mij...een hele eer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een grote bomen zeg pfff !!! 👏
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nelleke den Daggelder22-05-2023, 20:24

    Mooi gehoorapparaat hoor Mari

    BeantwoordenVerwijderen