vrijdag 5 mei 2023

5 mei: Panguitch - Hurricane

En vandaag hing de vlag thuis in top!

Ontbijt op bij Cowboy Smokehouse met teveel bacon. Daarna bij ACE een nieuwe koffiebeker gekocht, omdat de oude de koffie niet meer warm hield. 

Dan via de 89 zuid richting Mt Carmel Junction en vanaf daar de 9 zuid op richting Zion National Park. Hier stond een flinke rij auto’s voor de ingang, dus dat was wachten en aanschuiven. Net in het park al direct bij Checkerboard Mesa. Parkeerplaatsje kunnen vinden en even uitgestapt om rond te kijken. Je ziet wel steeds wat voor je ligt, maar achterom kijken is soms nog mooier. Steile wanden en grote rotsblokken, die gelukkig allemaal bleven liggen, als wij erlangs reden. 

Even verderop eerst door een kleine tunnel en iets later door een lange tunnel met aan de rechterkant kijkgaten. Daarna een steile afdaling naar de vallei. Op een stopplaats kon je de kijkgaten zien waar we langs gereden waren. Gestopt waar dit mogelijk was en foto’s gemaakt. 

Dan naar het visitor center en daar even rondgereden voordat we een parkeerplaats hadden. Het lukte eindelijk en nog wel in rij 1 bij het visitor center. We zagen nog een camperbus met een Nederlands kenteken. Hier de shuttlebus genomen, die ons naar het einde van de vallei bracht. 

Hier nog wat gewandeld, vooral langs de voortrazende Virgin River. Geweldig hoe het water tekeer kan gaan! Dan naar Weeping Rock gelopen. Het regende wat en het begon steeds harder te regenen. Toch doorgezet en onder de rots gestaan. Bij The Grotto even over het bruggetje gelopen. Verderop was bij de Court of the Patriarchs, zoals altijd wel, een vriendelijke Amerikaan die wat foto’s van ons beiden wilde maken. 

In het museum rondgekeken en een film over Zion gezien. Weer uit het park via de 9 zuid naar Hurricane gereden. Getankt bij de Maverik en Dickie mocht hier de ramen wassen. 

We slapen vannacht in de Days Inn. Vandaag 177 km gereden en ruim 11.000 stappen gelopen. Vanmorgen bij het opstaan 0 graden. In Zion tot 11 graden en later in Hurricane 21 graden met een lekker zonnetje.

Soms reageren wij weleens op een reactie van jullie. Dat is vaak wel een paar dagen later. Kijk dan altijd nog even terug naar je reactie.






































2 opmerkingen:

  1. Wat mooi hè en inderdaad fietsers in Zion . Wij mochten toen niet door de tunnel moesten wachten tot iemand ons en de fietsen mee wilde nemen , maar oh zo de moeite waard en heerlijk paar dagen gekampeerd in park. Prachtige foto’s weer en goed aan 4 en 5/5 gedacht. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dinsdag 1 augustus 2006 zijn wij ook daar geweest! Mooie herinneringen aan dit prachtige park! Geniet er van en groetjes van ons, Riky en Mari

    BeantwoordenVerwijderen