zaterdag 13 mei 2023

13 mei: Williams - Laughlin

Vandaag op pad via Interstate 40 west en vanaf Ash Fork via Route 66. Door Ash Fork gereden en wat foto’s gemaakt. Hier veel vergane glorie. Wel een groot bedrijf, dat flagstones (plavuizen) produceerde. 

Dan verder naar Seligman. Eerst even gekeken of Angel Delgadillo toevallig in de barber shop was. We hadden voor hem en zijn vrouw een kleinigheidje (koelkastmagneet met typisch Hollandse afbeelding) meegenomen uit Nederland. Hij was helaas niet aanwezig, maar Dickie trof er wel zijn schoonzoon, die het kadootje voor Angel en Vilma blij in ontvangst nam. De schoonzoon zei dat Angel zijn “schoonvader” was in het Nederlands. Geleerd van toeristen. Een stuk door het dorp gewandeld. Mari kocht bij Delgadillo’s Snowcap een lekkere milkshake. 

In Hackberry gestopt bij de General Store. In de winkel zijn alle muren en ook de plafonds beplakt met dollarbiljetten of andere valuta. Hier stond al jaren een prachtige oldtimer Corvette. Die was nu weg en de eigenaar vertelde dat hij hem 5 jaar geleden had verkocht. Hij keek er niet vrolijk bij.

Daarna nog steeds via Route 66 door naar Kingman. Hier was een “braderie” in een park in verband met de naderende moederdag. Wat rondgekeken, maar niks gekocht. Hier speelde ook een bandje “oude” muziek. We zagen een autowasserette voor vrachtwagens.

In Kingman een stukje de 93 noord op en daarna de. 68 west naar Laughlin. We slapen vannacht in The New Pioneer. Temperaturen vandaag tot 33 graden. 267 km gereden. 

Dit was dag 62, dat wil zeggen dat we nu precies halverwege onze reis zijn.

































5 opmerkingen:

  1. Nelleke den Daggelder14-05-2023, 07:19

    Leuk souveniertje uit de general store hangt er bij jullie in de tuin. Leuk om de laatste dagen herkenbare plaatsen te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja zo leuk die plaatsen waar je dan door gefietst hebt. En dat je nog na al die jaren een kadotje brengt bij de kapper van Route 66. Hardstikke leuk. Wat zullen ze het waarderen . Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu alweer op de helft van jullie trip door de States, tot nu fantastisch mooi πŸ‘πŸ‘
    Groet Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer mooie foto’s jullie zien toch heel veel . Die rode oltimer zo een heeft Jan v d Werken precies de zelfde. Breng er maar eentje mee. Gr Bert en Fientje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kijk of er ruimte in m’n koffer is πŸ˜€ Gr. Mari

      Verwijderen