zondag 28 mei 2023

28 mei: Susanville - Burney

Via de 36 west en de 44 west op pad. Gestopt bij de Bogard Rest Area. Hier stonden 2 mannen met hun vrouwen en 2 oldtimers. Dickie knoopte meteen een praatje aan en het werd gezellig. 

Onderweg nog steeds veel verbrande bomen. Lassen Peak was al van verre zichtbaar. De leus om je gordel te dragen luidt: Click It or Ticket. Bij Old Station de 89 zuid op naar Lassen Park, maar nu aan de noordkant. We konden maximaal 10 mijl het park in. Ook hier heel veel sneeuw. Geparkeerd bij het eindpunt: Devastated Area. We hadden weer geluk dat er een plaatsje vrij kwam. Dan een stuk de weg op gewandeld. Onderweg een klein watervalletje, een beekje dat erg hard stroomde met klein verval. De zijwegen naar de parkeerplaatsen lagen nog dik onder de sneeuw. De lucht prachtig blauw met spierwitte wolken. 

Op de terugweg gestopt bij Loomis Museum en daar ons brood opgegeten. Intussen was het flink bewolkt en net weer onderweg kregen we een flinke bui. In Hat Creek het Seti Observatory bezocht, maar dat was alleen op donderdag en vrijdag open voor bezoekers. Hier worden mogelijke signalen uit de ruimte opgevangen en onderzocht. 

Verder via de 89 noord en de 299 zuid naar Burney. In de middag nog naar het State Park Burney Falls gereden, maar daar was het zo vreselijk druk, dat we dit bewaard hebben voor morgenochtend. We slapen vannacht in het Shasta Pines Motel. Vanavond een pizza gedeeld bij Gepetto. Vandaag 249 km gereden en 10.000 stappen gelopen. In Lassen Park 16 graden en later op de dag 25 graden. 







































3 opmerkingen:

  1. Wat een raar gezicht, blote armen, zonnehoed op en blauwe lucht en toch volop in de sneeuw , erg leuk.
    Prachtige old timers en die Dickie praat ook tegen iedereen hรจ. Jammer dat je geen signalen uit de ruimte kon gaan horen, had Dickie nog even met aliens kunnen kletsen. ๐Ÿค—๐Ÿ˜‚ Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het weer mooi en leuk, toppie.
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Monique Van Vendeloo31-05-2023, 20:43

    Bijzonder plaatje blote armen zoonehoed en een berg sneeuw

    BeantwoordenVerwijderen