woensdag 10 mei 2023

10 mei: Holbrook - Flagstaff

Vanmorgen in Holbrook eerst een stuk van route 66 bekeken. Veel glorie maar ook veel vergane glorie. Dicht gespijkerde gebouwen en een half afgebrand restaurant, waar de bomen intussen welig tieren. Er was hier weer een beeld van de pony express. Ook het café van Joe & Aggie, waar we vroeger weleens aten, had het niet overleefd. Gestopt bij het Wigwam Motel, waar veel oldtimers stonden. De wigwams bleken gewoon van beton te zijn. Ook de film Cars kwam ter sprake. 

Dan via Interstate 40 west op pad. Verderop gestopt bij de Trading post van Geronimo, dat eigenlijk een gewone souvenierwinkel is. Daarna een plasstop gemaakt bij een Love truckstop. Bij Joseph City weer de Interstate af voor route 66. Onderweg op de I 40 een korte, maar hevige regenbui met enorme druppels (alles is nou eenmaal groter in Amerika😏). De temperatuur liep in een paar minuten terug van 20 naar 7 graden! 

In Winslow de business route genomen, dat ook weer route 66 is. Onze yoghurt gegeten op de rest area van de Meteor Crater langs de I 40. Werkelijk prachtig aangelegd en je kon op diverse plaatsen altijd uit de zon en uit de wind zitten. Ook mooie toiletgroepen. 

Via exit 204 weer route 66 op. Rondgekeken bij een Best Buy (een soort Media Markt). Boodschappen gedaan bij de Walmart. We slapen vanavond bij Baymont Motel in Flagstaff. Vanavond gegeten bij de Cracker Barrel waar ze het lekkerste corn bread hebben. Vandaag begon het mooi met zon en 20 graden. Op ons eindpunt een graad of 14 en wind. Vandaag 186 km gereden. 












































7 opmerkingen:

  1. Kan iemand mij uitleggen waarom ik sedert een paar weken ineens veel vaker yoghurt eet ??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We eten in principe elke dag 1x yoghurt, net als thuis 😀 Blijkbaar werkt dit aanstekelijk 😂

      Verwijderen
  2. Haha moest er ook aan denken....je wordt er besyogurt van...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nelleke den Daggelder11-05-2023, 12:10

    Leuk die wigwams!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk die Wig Wams. Wat die hevige regen betreft, in de UK zeggen ze, het regent Cat and Dogs 🫢
    Groetjes Jan Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De laatste dagen weer prachtige reportage en wat zullen de fietsers blij zijn geweest. Altijd lekker onderweg koud water want op de fiets wordt het warm, niet lekker. Goed gedaan pluim verdiend. Mooie filmpjes ook. Jullie zijn niet te stoppen. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen