zondag 7 mei 2023

7 mei: Page - Mexican Hat

Eerst koffie gekocht bij de Circle K. Dan via de 98 oost richting Kayenta. Onderweg gestopt bij een overdekt benzinestation bij Shonto Marketplace, op de kruising met de 160. Ziet er allemaal nieuw uit met een flinke winkel erbij. Ze verkochten hier nog echte metalen pannensponsen. Onderweg stonden silo’s met een schuur er bovenop gebouwd. 

De Holiday Inn in Kayenta bleek verdwenen of overgenomen. De Wetherhill Inn bestond nog wel.  

In Kayenta de 163 noord op, die dwars door Monument Valley loopt. Op diverse plaatsen gestopt voor foto’s. Het Welcome Center bleek gesloten, dus dan maar door naar de gifsthop bij The View. Entree voor The View $ 8 p.p. Hier kun je de mooiste foto’s maken, dus dat is een koopje. Hier staat intussen ook een flink hotel, ook The View genaamd, met zicht op de drie zusters. Ligt denkelijk ver boven onze begroting. Zonder iemand te willen beledigen, merkten we dat de Indianen (ofwel Natives, zoals de genoemd willen worden) een stuk onvriendelijker en zelfs arroganter te zijn geworden. Jammer, maar helaas. Hierna nog even gestopt bij de winkeltjes, maar ook die vrijwel allemaal nog gesloten. 

Rondgekeken bij Gouldings aan de overkant van de weg. Hier staat al jaren een flink hotel, ook met prima uitzicht. 

Bij de grens met Utah werd de tijd weer een uur vooruit gezet, dus waren we ons uur van gisteren weer kwijt. De 163 verderop wordt de Navajo Code Talkers Highway genoemd. Kijk eens naar de film Wind Talkers. In de Monument Valley ook gestopt bij Forrest Gump Point. Hier eindigde plotseling het vele lopen van Forrest in de film, die ooit gemaakt is. Heel veel mensen, midden op de weg, om de beste foto te nemen. Wij deden hier uiteraard ook aan mee. Het is een klein wonder, dat er niemand plat gereden werd, want het is een drukke weg. 

We slapen vannacht in de San Juan Inn in Mexican Hat, genoemd naar de rivier die er vlak langs loopt. Bij ons hotel staan de cactussen prachtig in bloei. Er staan auto’s bij het hotel uit diverse staten, zelfs uit Nova Scotia, New Jersey, Florida, North Carolina, New York, Oregon, Alberta, Colorado, enz. Vandaag tot 22 graden en veel zon. 257 km gereden.

Omdat de WiFi vandaag erg slecht was, komen de foto’s pas morgen.







































2 opmerkingen:

  1. Nou we wachten vol spanning , zal wel weer jaloers makend mooi zijn. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 👍👍😀 Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen