maandag 22 mei 2023

22 mei: Yosemite National Park

De hele dag in Yosemite geweest. Vroeg vertrokken en rond half 10 al geparkeerd op Parking B2. Gisteren super druk en nu snel een plaatsje gevonden. 

Met de shuttlebus naar de Yosemite Falls gegaan. Zelfs in de bus was nog plaats genoeg om te zitten. De trail naar de Falls gelopen en hoe dichterbij we kwamen, des te kouder het werd. Deze waterval stort in 2 etappes zo’n 739 meter omlaag. Onderaan de Falls een drukte van belang. Het was wel zaak om onze mobieltjes droog te houden, want door de harde wind en het geweld van de waterval stoof een nevel van water over je heen. Het maakte ook flink wat lawaai. 

Nadat we met de shuttlebus terug waren, hebben we eerst ons bakje yoghurt gegeten bij de auto. Daarna met onze auto het rondje gereden door het park. Op verschillende plaatsen gestopt. Bij El Capitan waren diverse bergbeklimmers deze rots aan het beklimmen, meestal in koppels van 2 man. We konden door een verrekijker van een voorlichter zien hoe 2 mannen zich aan de rotsen vastgeklemd hadden om te rusten. Zo’n beklimming is 900 meter hoog en duurt ongeveer 5 dagen. Ben vergeten te vragen hoe het met hun ontlasting gaat. 💩 

Verderop stil gestaan in de vallei bij weer uitzicht op de Falls. Overal staat veel water, vaak tot op de weg. Ook de weide in de vallei staat volledig onder water. Sommigen mensen vonden het leuk op toch over een houten plankier te gaan lopen, dat soms een halve meter onder water stond. We kregen ook nog mooi uitzicht op Half Dome.

Besloten om de shuttlebus niet meer te nemen naar de Vernal Falls en de Nevada Falls. In plaats daarvan gingen we op de 41 zuid naar de Bridalveil Falls. Voordat we daar aankwamen, stond op een bord vermeld dat deze niet bereikbaar was in verband met werkzaamheden. Jammer dus. Mogelijk konden we de Nevada Falls later wel zien vanaf de vallei, maar het kan ook een andere geweest zijn. Ook op dit punt was alles afgezet vanwege het water dat tegen de straat stond, maar een aantal Aziaten kroop er toch onderdoor voor de ultieme foto. 

Dan weer richting Mariposa. Onderweg zagen we dat het gebouw van ons eerdere motel uit 1991, Muir Lodge in Midpines, er nog steeds stond, maar niet meer als motel. Ook kwamen van langs Indian Flat RV Park bij El Portal. Vanavond gegeten bij Happy Burger Diner. De wachttijd was bijna een uur, maar in dit dorp is bijna niks open. Het restaurant hing vol met LP hoezen. Vandaag 160 km gereden en ruim 10.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 33 graden, maar in het park tussen de bomen lekker fris.


































8 opmerkingen:

  1. Wat een geweld die waterval....schitterend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PRACHTIG Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is ook een manier van je muur versieren. Mooi die waterval, wel een herrie inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer prachtig en inderdaad hoog water en veel water. Toch lopen er dus nog mensen in. En jullie kijken naar de bergbeklimmers en niet jaloers denken wij 🤣. Het is schitterend

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja hoor dat waren wij weer Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat mooi zeg !!!, jullie genieten er wel van zoete zien 😀
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zeer indrukwekkend. Henk en Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hedwig Bouwens31-05-2023, 20:38

    Het park van Bassie en Adriaan!!

    BeantwoordenVerwijderen