woensdag 17 mei 2023

17 mei: Las Vegas - Ridgecrest

Na ons bakje yoghurt op pad via de 160 west tot Pahrump. Hier de 372 west op, die in Californië de 178 west werd tot Shoshone. 

Verder via de 178 west Death Valley National Park in. Eerst gestopt bij Badwater, dat 86 meter onder de zeespiegel ligt en één van de warmste plekken op aarde is. Hier was het al bloedheet, al gaf de Nederlandse weer-app aan dat het vandaag hier slechts 31 graden zou worden. Om 12 uur was het al 40 graden en dit liep later op tot 45 graden. 

Verderop de Artist Drive gereden met soms prachtige kleuren gesteenten in de bergen. Vrij smalle weg, steil en golvend, maar wel eenrichtingsverkeer. 

Bij Furnace Creek even een lunch gedeeld en dan een stukje de 190 oost opgereden tot Zabriskie Point. Dit is één van de hoogtepunten van Death Valley. De vormen zijn eind jaren 1800 ontstaan door de winning van borax. Dit was natuurlijk een aantasting van het landschap, maar heeft ook iets moois achter gelaten. 

Gisteravond besloten om niet in Death Valley te overnachten, maar door te rijden naar Ridgecrest. Vanaf Zabriskie Point weer terug gereden naar Furnace Creek en de 178 west weer opgegaan. Het zouden veel kilometers worden, maar daar waren we goed op voorbereid. We wisselden vaker van bestuurder en zo kwam het allemaal toch goed. Vlak na 18 uur kwamen we bij ons motel, de Super 8, aan. Vandaag 481 km gereden. Temperaturen vrijwel steeds boven de 40 graden met een maximum van 45 graden. 
























2 opmerkingen: