dinsdag 23 mei 2023

23 mei: Mariposa - Lodi

Na de koelbox weer gevuld te hebben met verse ijsblokjes verlieten we ons motel. Vanmorgen eerst gaan tanken bij de Chevron. Toen Mari uitstapte, zag hij een man de groene slang in zijn tank steken. Meteen naar hem geroepen: diesel, diesel! Hij trok direct de slang er weer uit en zei dat ie me wel kon kussen. Hij wist nog niet hoe alles in de USA in elkaar stak. Hem uitgelegd, dat de groene slang in Amerika altijd diesel is en juist de zwarte voor de benzine. Het bleek een Zweeds echtpaar, dat net pas onderweg was (naar Yosemite). Net als in Nederland is in Zweden de groene slang altijd Euro 95. Hij en ook zijn vrouw bedankten Mari nog wel vijf keer! 

Na deze goede daad gingen we via de 49 noord op weg naar Moccasin. Vandaar namen we de 120 west tot Manteca, waar we de 99 noord op gingen. Iets verderop afgeslagen naar een tempelcomplex van de Boeddhisten, Wat Dhammararan! Hier werd ook bij Tripadvisor hoog over opgegeven en Mari had er al prachtige foto’s van gezien. Het was groot met indrukwekkende beelden, maar het onderhoud liep nogal achter. Er was verder geen kip te bekennen, maar we zagen een paar keer een monnik lopen tussen de gebouwen. Dan zelf toch maar even lekker rondgelopen tussen de diverse opstellingen van beelden, waar wij niks van snappen. We hadden graag een rondleiding gehad, maar dat bleek er niet in te zitten. Nog even op de website gekeken, maar daar stonden de activiteiten van 2018 als laatste op. 

In Stockton nog even naar de Walmart geweest, want de korte broeken van Mari waren flink gekrompen in de was. Dan door naar de Days Inn te Lodi, waar we vannacht zullen slapen. Aan het eind van de middag hebben we de auto nog door de wasstraat laten trekken. Temperaturen vandaag maximaal 27 graden en 208 km gereden. 


















4 opmerkingen:

  1. Ja ja, de korte broeken gekrompen in de was. Dat zou ik ook zeggen 😉 Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt nu ook Zweeds geleerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat erg hè dat die wasmachines die broeken zo laten krimpen. 😂😜. Wel heel goede daad, die Zweden blijven over je praten. De tempel geen mensen zou in Azië niet zijn maar ja het is Amerika hè toch anders. Wel apart toch. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moo hoor !!
    Groetjes van ons twee Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen