dinsdag 9 mei 2023

9 mei: Chinle - Holbrook

In Chinle via de 191 zuid op weg. Even gestopt bij Hubbell Trading Post, maar hier toch al eerder geweest en niet interessant genoeg, dus toch maar weer doorgereden. 

Dan bij Chambers Interstate 40 west op. Onderweg bij een Shell station nog een pakje Bazooka kauwgom kunnen kopen. Bij ons vroeger bekend als Bazooka Joe, als spraken we dit toen (ruim 60 jaar terug) volledig verkeerd uit. 

De afslag genomen naar Petrified Forest National Park. Na bezoek aan het visitor center op weg naar de noordkant van dit park, ook wel Painted Desert genaamd. Je kunt hier de diverse lagen grond goed zien liggen, van rood en bruin tot blauw. Even rondgekeken bij de Painted Desert Inn uit een grijs verleden, nu een klein museum en een giftshop. Hier aan een paar fietsers uit Californië en Nieuw-Zeeland nog wat flesjes koud water verstrekt. Op alle uitzichtpunten gestopt en wat korte stukken gelopen. 

Aan de zuidkant van het park loopt de Painted Desert nog een stuk door en hier liggen ook de meeste versteende bomen. Op sommige plaatsen echt met honderden tegelijk in een kleine omgeving. Het is streng verboden een stukje versteend hout mee te nemen en hier wordt ook regelmatig op gecontroleerd.  Het is ook ondoenlijk om een stuk boomstam in je auto te vervoeren. Aan het eind bij het visitor center ons bakje yoghurt naar binnen gewerkt. 

Daarna via de 180 west naar Holbrook. We slapen vannacht bij Howard Johnson motel. Vandaag prachtig weer met 27 graden en soms een lekker windje. 262 km gereden. 































3 opmerkingen:

  1. De afgelopen dagen weer heel mooie foto's en video's kunnen bekijken. Vooral de monument vally is prachtig. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zien jullie toch erg veel mooie dingen, toppie. Bedankt voor het verslag en foto’s
    Janen Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige plaatjes, maar wel een onherbergzaam gebied. Henk en Jannie

    BeantwoordenVerwijderen