vrijdag 12 mei 2023

12 mei: Grand Canyon National Park

Vanmorgen buiten de deur ontbeten, omdat ons motel geen ontbijt kende. Daarna via de 64 oost naar Grand Canyon Village. Een ritje van 95 km. Hier naar een uitzichtpunt gewandeld en het visitor center bezocht. 

Rond half 12 kreeg Mari echter last van een hongerklop, dus terug naar onze auto en van alles gegeten om op adem te komen. Daarna met de shuttlebus naar Bright Angel Lodge gereden. De bussen rijden om de 10 - 15 minuten en zijn gratis. Hier een stuk langs de south rim gelopen. Had vandaag graag een condor gespot, maar dat mocht helaas niet zo zijn. 

Daarna weer met de shuttlebus terug naar het visitor center. De buschauffeurs hielden van duidelijke aanwijzingen. Na een plasstop met de auto direct doorgereden via de 64 oost naar Desert View, waar de uitkijktoren staat. Hier heb je ook prima zicht op de Colorado rivier. Het was wel wat blauw en heiig, maar als de zon weer goed doorkwam, toch wel erg mooi. Hierna terug gereden en bij alle uitzichtpunten gestopt en foto’s gemaakt. De selfiestick deed het weer prima. Nog met 2 Duitse jongens staan praten, die voor hun werk in de USA waren en er meteen een vakantie aan vast plakten.

Het park weer uit en de 64 west op voor het ritje van 95 km terug naar Williams. Rond half zeven terug bij ons motel. Samen een pizza gedeeld. Temperaturen tot 25 graden. Vandaag 262 km gereden en ruim 12.000 stappen gelopen.




























5 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's en video's, alleen hierop kun je niet zien hoe groots het allemaal is. Het was bij jullie beter weer als jaren terug toen we er met zijn drieën waren, want toen hadden we zwaar ⚡ bij de uitkijk toren. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's prachtig weer bij jullie geniet er maar lekker van gr Lia Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt prachtig en het roept zulke goede herinneringen op. Heerlijk. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer een mooi verslag. Jullie hebben voldoende stappen gelopen 👍
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hedwig Bouwens31-05-2023, 20:30

    Monument Valley hangt nog steeds levensecht bij ons in de tuin! Blijft mooi>

    BeantwoordenVerwijderen