zaterdag 6 mei 2023

6 mei: Hurricane - Page

Eerst koffie gekocht bij de Maverik. Dan via de 59 zuid en de 389 zuid naar Pipe Spring National Monument, vlakbij Fredonia. Hier heeft in een grijs verleden een settler een huis gebouwd bij een bron, die hem en zijn gezin van water kon voorzien. De man heette Winsor en omdat zijn huis groot en luxe was, werd het al snel Winsor Castle genoemd. Dus op de dag van de kroning in Engeland waren wij op Winsor Castle.😏 Intussen was de klok een uur terug gegaan, dus hadden we vandaag meer tijd.

Dan door naar Jacob Lake via de 89A zuid. Weer wat kilometers verder daalden we af naar Vermillion Cliffs, dat wij beiden supermooi vinden. Adembenemende kleuren en ook nog eens veel bloemen langs de weg. 

Net voorbij Lees Ferry gestopt bij Marble Canyon. Hier liggen 2 bruggen over de Colorado rivier en over de oude brug mag je lopen. Verder op de 89A zuid tot Bitter Springs. Hier weer linksaf gegaan de 89 noord op richting Page. Het eerste deel van deze weg is ook weer prachtig met mooie uitzichten en rode rotsen. 

Een kilometer of wat voor Page nog Horseshoe Bend bezocht. Tegenwoordig ligt hier een mooie parking met toiletten en ook de looproute gaat nu volledig over asfalt en is veel korter dan jaren geleden. Parkeren $ 10. Een uurtje heen en weer, dus goed te doen. Omdat je er nu dichterbij kunt komen, zijn de foto’s ook meteen veel beter dan vroeger. Het was er erg druk.

We slapen vannacht in de Knights Inn te Page. We twijfelden nog even waar we zouden eten en onderweg zagen we dat het lekker druk was bij de Grand Canyon Brewing, dus hier maar naar binnen gegaan. Toen we naar onze tafel werden gebracht, bleek aan de tafel naast ons een gezin uit Nederland (uit Zuid-Scharwoude) te zitten, dat we 2 dagen geleden in Bryce Canyon al hadden gesproken. Dat was erg leuk en nu hadden we elkaar nog meer te vertellen. 

Vandaag heerlijk weer met zon en tot 23 graden. 275 km gereden en 14.000 stappen gelopen.




























2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's, indrukwekkend
    Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat leuk daar hebben wij ook gefietst en inderdaad Vermillion Cliffs schitterend en bij Lees Ferry de begraafplaats , zo triest . Mooie foto’s weer. En eet Mari daar een bleekselderij??? Is hij zwaar ziek of zo 😜. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen