vrijdag 26 mei 2023

26 mei: Reno - Susanville

Vanmorgen gewinkeld bij Ross maar niks gekocht. Onderweg zagen we nog het scherm van een openlucht bioscoop. Grote hekken om het terrein heen.

Daarna in Reno een stuk van de Riverwalk gelopen. De Truckee River loopt dwars door de stad en is in 1997 flink buiten zijn oevers getreden en heeft de halve stad onder water gezet. Onvoorstelbaar hoe hoog hij toen geweest is. Er staat heel veel kunst langs de rivier. 

Ook even bij een wedding chapel naar binnen gelopen. Alle toeters en bellen voor een bruiloft waren hier te koop. Ook kon je er gewoon trouwen. De zaak werd beheerd door een oude dame, die vertelde dat haar schoonvader, die Disseldorp heette, als 7 jarige uit Nederland (Laren) vandaan naar Amerika was geëmigreerd. De dame (flink in de 80) was ook de ambtenaar van de burgerlijke stand. 

Daarna via de 395 noord op pad gegaan. Kleine dorpjes onderweg met soms maar 70 inwoners, dus weinig te beleven. Ruim 20 kilometer voor Susanville was er plotseling de Honey Lake rest area langs de weg. Hier gestopt voor ons bakje yoghurt. Mooi gebouw met veel toiletten. Ook veel picknickbanken. Het meer ziet er beslist honingachtig uit. 

In Susanville nog even bij de Walmart geshopt en heeft Dickie een spijkerbroek gekocht. We slapen de komende 2 nachten bij de Comfort Inn en hebben een mooie suite als kamer. Vandaag maximaal 23 graden en lekker weer. 160 km gereden en ruim 10.000 stappen gelopen. 



























2 opmerkingen:

  1. Oh wat leuk dat kleine caravanneke. En Dickie was jouw spijkerbroek ook gekrompen in de wasmachine 😜? Die weddingchapel wist ik van Reno maar had je daar ook geen casino’s? Geniet ze Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen