dinsdag 2 mei 2023

2 mei: Moab - Torrey

Vanmorgen via de 191 noord en Interstate 70 west op pad. Onderweg even gestopt bij een Love truckstop. Op de I 70 afgeslagen naar de 24 west, waar we verder de rest van de dag op bleven. 

Hoofddoel vandaag was het Capitol Reef National Park, ook favoriet bij Nelleke. Veel rotspartijen maar weer net effe anders dan voorgaande dagen. Onderweg hiernaartoe op de 24 gestopt bij een uitzichtpunt waar een aantal pijpjes stonden opgesteld. Bij elk pijpje stond vermeld, welke berg of mesa je dan zag. Erg leuk. In Hanksville een plasstop gemaakt bij een benzinestation, waarvan de shop was uitgehold in de berg, Hollow Mountain genaamd. 

Bij de ingang van het park staan praten met 2 Amerikanen die een speciale nummerplaat voor hun auto hadden laten maken. In het park vaak gestopt om rond te kijken en foto’s te maken. Bij het visitor center onze yoghurt gegeten en daarna de scenic drive naar de zuidkant van het park gedaan (heen en weer). Aan het eind van deze route was een parkeerplaats met een picknick area. Hier in gesprek geraakt met 2 vriendelijke Engelsen, Steven en Penny. Zij reisden per camper en zouden morgen richting Moab gaan. 

Wij slapen vanavond in The Broken Spur Inn te Torrey. We gingen daar ook eten en zagen buiten een camper staan met voorin een Engels vlaggetje. En ja hoor, beide Engelsen zaten bij ons motel te eten. 

Vandaag zou het maximaal 17 graden worden en geen zon, dus de lange broek aan. Verkeerde beslissing, want de zon scheen de hele dag en de temperaturen liepen zelfs soms op tot 24 graden. Onderweg dus nog even de korte broek aangetrokken. Vandaag 283 km gereden.





































4 opmerkingen:

  1. Alweer een mooi verslag en een prachtige foto reportage, SUPER 👍
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige tocht weer op een mooie bijzondere dag 73??? Leuk met die shop in de berg en die paaltjes met welke mesa ook erg leuk. Genieten dus weer. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Mari, Hartelijk Gefeliciteerd met je 73 ste verjaardag en Dickie natuurlijk ook.
    Maak er nog een gezellig feestje van, maar ik denk dat wij niet komen.
    Prachtige reis tot nu toe, nog heel veel plezier en groetjes van Wim en Willie.

    BeantwoordenVerwijderen