maandag 29 mei 2023

29 mei: Burney - Yreka

In memoriam:
Vanmorgen onze tijd vroeg ontvingen we het droevige nieuws dat onze vriend Leo uit Gorinchem was overleden (Nederlandse tijd 29 mei in de middag). We wisten natuurlijk sinds bijna 2 maanden dat hij ernstig ziek was en genezing er niet meer in zat. Vanuit Amerika hebben we nog een aantal keren contact gehad, middels mailen, appen, bellen en facetimen. In 2010 zijn Leo en Corrie nog een maand met ons door de USA  getrokken en hebben we samen genoten van een prachtige reis. Tijdens deze reis vierden ze hun 45 jarig huwelijk. De foto hieronder is van deze reis, in de Little White Chapel, een trouwlocatie in Las Vegas. Leo was een enthousiast mens. Hij geloofde vooral in het goede van de mens. Op zondag 21 mei waren hij en Corrie nog 58 jaar gelukkig getrouwd. Leo genoot van het leven en als wij een keer verkouden of grieperig waren, zei hij altijd: neem een neut, dat helpt! Onze vriendschap duurde meer dan 40 jaar. Leo zou 14 juni 82 jaar geworden zijn. We wensen Corrie veel sterkte toe in deze dagen van afscheid nemen.
Mari en Dickie


Vanmorgen dus terug via de 89 noord naar het McArthur Burney Falls State Park. De entree was $ 9. Direct de auto kwijt en op weg naar de waterval. De trail was verdeeld in drieΓ«n, nl. uitzichtpunt, onderaan en er omheen. Goed te doen voor ervaren wandelaars als wij. πŸ˜€ De waterval was slechts 39 meter hoog, maar prachtig om te zien. De watertemperatuur varieerde van 3 tot 7 graden. 

Daarna door naar Mount Shasta en aldaar het visitor center bezocht. Naar de voet van de berg gereden, de parking bij Bunny Flat op ongeveer 2.100 meter hoogte. Verder kon je momenteel ook niet. De berg zelf is 4.316 meter hoog. Ook hier dus weer heel veel sneeuw. Het was hier maar 8 graden. 

Dan naar een bevroren meer, Castle Lake geheten. Bijna nog helemaal bedekt met ijs en sneeuw. In het stukje dat open lag, weerspiegelde de bergen heel mooi. Er waren enkele waaghalzen (dames), die beweerden het water in te zijn geweest. Dat zou een goede therapie zijn, alleen vertelden ze niet waar tegen. 

Nog even over de farmers market in Mount Shasta gelopen en dan via Interstate 5 noord op weg naar Yreka. Gestopt op de Weed Rest Area. We slapen vannacht in de Super 8. Vandaag 247 km gereden en 10.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 28 graden. 





























6 opmerkingen:

  1. Gecondoleerd, mooi memoriam.
    En Mari mooie nieuwe korte broek en toch aan ondanks sneeuw, dapper hoor.
    Volgende keer toch ook ijswater bad nemen hoor, dat is goed voor van alles πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜œ Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi memoriam.
    Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gecondoleerd met het verlies van jullie vriend πŸ™
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Monique Van Vendeloo31-05-2023, 20:46

    Mooi verwoord, ❤️ recht uit het hart. Gecondoleerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een wat late reactie, maar prachtige foto’s en dan een regenboog juist op die dag, vind ik dan wel bijzonder

    BeantwoordenVerwijderen