zondag 21 mei 2023

21 mei: Fresno - Mariposa

 Auto vol getankt en via de 41 noord op weg met een overvolle koelbox. Bij Oakhurst de 49 noord genomen naar Mariposa. We kwamen hier rond half 12 al aan om onze hotelkamer voor 2 nachten vast te leggen. We slapen graag “groundfloor” omdat we dan niet met koffers de trap op hoeven te sjouwen en dan moet je er soms vroeg bij zijn. Het was verrassend dat onze kamer zelfs al klaar was. 

We konden meteen alles lossen en gingen daarna via de 140 oost naar Yosemite National Park. Eenmaal in de nabijheid van het park bleek dat de Merced River enorm tekeer ging. Dit is te danken aan de enorme hoeveelheid sneeuw die hier gevallen is en nu aan het smelten is. Het was wel een mooi gezicht! Er was een leuke file van een kwartier voor de ingang. Een ranger, die langs de auto’s liep, liet ons doorrijden via de personeelsingang omdat wel al een pas hadden. Op meerdere plaatsen stond veel water langs en soms op de weg. In het park was het vreselijk druk en het was bijna niet mogelijk om in de vallei even stil te staan. Wel zagen we dat de watervallen enorm zijn op dit moment. 

Na een kwartier of 3 rondrijden, vonden we een parkeerplaatsje bij Curry Village. Na een toiletstop hier onze lunch gegeten. Daarna met de shuttlebus op weg naar het Mirror Lake. Hier een trail gelopen van ruim 3 km en foto’s gemaakt bij het meer. Dit spiegelde wel, maar omdat er buien aan de lucht kwamen, was het iets minder mooi. In de verte onweerde het soms licht. 

Daarna weer via de 140 west terug naar Mariposa. We slapen de komende 2 nachten in de Miners Inn. Vandaag 269 km gereden en 11.000 stappen gelopen. Temperaturen in het park van 18 tot 24 graden. Later oplopend tot 31 graden. 






























3 opmerkingen:

  1. Prachtig en handig als je al een pas hebt. Inderdaad woest water. En fijn als de kamer al zo vroeg klaar is. 3 km wandelen , jullie zijn in vorm!!
    Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. πŸ‘πŸ‘πŸ‘Œ
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen