donderdag 25 mei 2023

25 mei: South Lake Tahoe - Reno

 Vanmorgen alle bagage op de kar geladen, want we sliepen aan de overkant van de straat. Mari mocht de lege kar terug brengen. 

Heidi heeft nog steeds een pannenkoekenrestaurant. Nog even bij het meer rond gekeken en dan op pad via de 50 oost en de 395 noord. We zagen eindelijk weer eens een truck met 3 aanhangers. 

In Carson City de State Capitol bezocht. Bij binnenkomst een tijdje staan praten met 2 beveiligers, die het interessant vonden dat wij uit Nederland kwamen. Mari kreeg nog een munt met de vorige gouverneur erop afgebeeld. Dickie liet als dank een paar klompjes achter. Één van de twee wilde nog graag wat dollars ruilen voor euro’s, maar helaas hadden we geen enkele euro bij ons. Omdat president Lincoln het zilver en goud van Nevada nodig had (voor de financiering van de burgeroorlog) werd het de 36e staat van de USA. 

Daarna ons bakje yoghurt gegeten en gegaan naar het Nevada State Railroad Museum, ook in Carson City. Overzichtelijk museum met oude stoomlocomotieven. In een paar wagons mochten we binnen kijken en ja hoor, vroeger werd men op pluche vervoerd. Ook stond er een kachel in elke wagon. Buiten stonden prachtige seringen, die we al van verre konden ruiken. 

Zoals altijd mocht Mari de auto weer volgooien. Daarna via de 395 noord verder naar Reno. Vanavond nog snel even een buffet gedaan bij Jresort, genaamd: The Buffet. We slapen vannacht bij de Comfort Inn. Vandaag 122 km gereden en bijna 11.000 stappen gelopen. 









































1 opmerking:

  1. Leuk die weg door rots en dat museum komt ook goed over . Dat capital is ook interessant. Geniet ze nog , doen wij van de reportages Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen