dinsdag 16 mei 2023

16 mei: Valley of Fire State Park

Eerst even sandwiches gekocht voor onderweg. 

Daarna via Interstate 15 noord en de 169 noord naar de Valley of Fire. Gisteren was Red Rock Canyon mooi, maar de Valley of Fire slaat alles. Na betaling van $ 15 entree mochten we naar binnen. Prachtige rotsformaties met o.a. de Beehives (bijenkorven). Omdat de temperatuur om 10 uur al 32 graden was, zat het er niet in om de trails, die we op het oog hadden, te gaan lopen. Voor de middag werd het al 36 graden en later nog 38. Er staken plotseling 3 bighorn sheep de weg over, foto’s helaas onscherp. Alle routes gereden en bij de oost ingang weer omgedraaid en terug gereden naar het beginpunt, aan de west ingang. Zo zie ja alles eens van twee kanten en dan vallen weer andere dingen op. 

Tegen half drie dan weer terug naar Las Vegas en daar even rondgelopen in een grote mall, Las Vegas South Premium Outlets. Niks gekocht. Daarna het stuk van de strip gereden, dat gisteravond niet lukte omdat alles vast stond door een ongeluk. Nu ook weer erg druk. 

Terug in ons hotel een heerlijk, goedgevulde kop kippensoep gegeten. Nog even buiten rondgekeken en daarna nog staan praten met een Amerikaan en zijn zoon. Deze laatste was net afgestudeerd in de natuurkunde. Vandaag 241 km gereden. Temperaturen tot 38 graden. 










































5 opmerkingen:

  1. PRACHTIGE foto's en video's van de Vally of Fire. Dat is geen klein kommetje kippensoep, je zult het in je eentje moeten opeten.
    Las Vegas blijft apart, onwerkelijk. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te zien is de kip er niet overgevlogen. Henk en Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nelleke den Daggelder18-05-2023, 12:54

    Wij moeten erg hard lachen om de foto van Dickie(s)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi 👏👍👌
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen