zaterdag 20 mei 2023

20 mei: San Joaquin Valley

Vandaag was alles gericht op de teelt van allerlei gewassen in de San Joaquin Valley. Lukraak wat wegen gereden om te zien wat er zoal geteeld werd. In eerste instantie heel veel druiven en amandelbomen, maar ook veel pistachebomen. Helaas vandaag geen sinaasappels, tomaten, perziken of paprika’s. 

Onderweg wat aardbeien gekocht bij een man op een “fruitstand” die zijn producten naast z’n camper had uitgestald. Deze vertelde ons, op onze vraag, dat de bomen, die we een paar dagen geleden hadden gezien, amandelbomen waren. We kwamen ook langs de CCAGA, Central California Almond Growers Association. Hier worden op grote schaal de amandelen ontdaan van hun schil. Er was helaas nu nog geen enkele activiteit te bespeuren. 

De pistachenoten hangen meer in trosjes in de boom. Er staat veel water in de kanalen. Overal zie je pompstations van diverse grootte, die nodig zijn voor het transporteren van het water. We zien ook enorme velden met graan. Het lijkt dat de uien op veel plaatsen al geoogst zijn. We zien alleen maar stoppelvelden. 

In Lemoore in een parkje onze lunch op, dit keer brood. Op de terugweg nog wat verse blauwe bessen gekocht langs de 41 noord. We zagen nog een oude vervallen Sikhs tempel. Vanavond nog even bij een Aldi gewinkeld. Er lagen prachtige mango’s voor slechts $ 0,49. Vandaag temperaturen tot 34 graden en 248 km gereden. Het kaartje van vandaag is niet helemaal zoals we gereden hebben. De diverse binnenwegen zijn niet te zien. 

We zitten vanavond, net als gisteren, heerlijk buiten bij het zwembad aan de thee en de blog.



























3 opmerkingen:

  1. Aldi heeft dus ook vele vestigingen in de USA. Aldi bestaat uit twee absoluut verschillende winkelketens: Aldi Nord en Aldi Süd.Waar jullie hier geweest zijn is een Aldi Süd, te herkennen aan het logo. Aldi Nord is ook vertegenwoordigd in de USA maar heet dan Trader Joe's. Groeten, Mark.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een leuk verslag van jullie trip met mooie foto’s
    Groetjes Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk verslag en brood??? Zag ook grote zak chips. Leuk die Sikhtempel en de Aldi , of je gewoon in Nederland bent. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen