zaterdag 27 mei 2023

27 mei: Lassen Volcanic National Park

Vandaag via de 36 west en de 89 noord naar Lassen Volcanic National Park. We wisten intussen dat een stukje van de zuidkant bereikbaar was en een langer stuk aan de noordkant. Vandaag dus alleen de zuidkant en wel tot Kohm Yah-mah-nee visitor center. Meteen een parkeerplaats gevonden en een stuk gewandeld tussen de sneeuw op de weg die afgesloten was. Even de datum van vandaag en onze handen in de sneeuw vereeuwigd, haha. 

Terug naar het visitor center op het mededelingenbord gezien, dat lopen naar Sulphur Works mogelijk was. Een roundtrip van ruim 3 kilometer. Eerst de maag gevuld met koffie en koekjes (ginger snaps) en opnieuw op pad met onze stokken. Er was overal ontzettend veel sneeuw en langs de weg nog hoger opgespoten door de sneeuwploegen. 

Bij Sulphur Works borrelde het als altijd vlak langs de weg. De zwaveldampen doen denken aan rotte eieren, maar toch mooi om te zien. Hier waren ook een stuk van de weg en het voetpad daarnaast weggeslagen door verschuivingen. 

Dan doorgelopen tot het punt waar de machines klaar stonden om maandag weer verder te gaan ruimen. Omdat het lekker weer was, ondanks de slechts 13 graden, liepen we nog een flink stuk verder alvorens we omdraaiden voor de terugweg. Hier lag nog veel sneeuw over delen van de rijbaan. Ook fijn om op de weg te kunnen wandelen zonder ander verkeer. Door recente bosbranden is ongeveer 68% van de bomen verbrand. Triest om te zien. 

Weer terug bij het visitor center ons brood naar binnen gewerkt. Hierna de terugweg aangevangen over dezelfde route als vanmorgen. Vandaag 216 km gereden en ruim 13.000 stappen gelopen. Maximum temperatuur tot 20 graden. 







































5 opmerkingen:

  1. Daar ligt nog erg veel sneeuw, wel apart als het al eind mei is. Ziet er inderdaad triest uit, al die verbrande bomen. Nog heel veel plezier. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een doods gezicht die verbrande bomen. Maar die weg kunnen lopen omdat er niet gereden kan worden is ook wel bijzonder. En jullie hebben weer beweging. Prachtige sneeuwgezichten. Jammer dat bij filmpje over Sulphur works geen geur bijzit 😜🤣. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Imposante beelden, prachtig
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Indrukwekkend:.zwart-wit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het zijn wel mooie gele skilatten Dicky. Blijven oefenen. Henk en Jannie

    BeantwoordenVerwijderen